Amaso

„Teplo tu sice nemáme, ale to nám nevadí, hřeje nás pocit z dobře odvedené práce.”

Jsme napůl řeznictví a napůl masná výroba. Dodáváme maso a výrobky z něj jak do většiny Ambi podniků, tak do dalších desítek restaurací, hospod, koloniálů a e-shopů. Odběratele i dodavatele si pečlivě vybíráme, maso bereme jen od prověřených farem. Spolupracujeme také s jatkami, která pro nás zvířata porazí a přivezou nám hovězí ve čtvrtích a vepřové v půlkách, které my dál bouráme a zpracováváme. Maso pak necháme odležet a vyzrát nebo ho zpracujeme – vyrábíme uzeniny (včetně těch sušených), klobásy, párky i pražskou šunku, a pak ho připravíme na odvoz. 

Vítej v Amase!

Vybraní chovatelé pro nás chovají zvířata na základě našich požadavků. Obecně říkáme, že aby bylo dobré maso, potřebuje čtyři věci. Dobrý život (způsob chovu, stravu a zacházení). Smrt (nejen usmrcení jako takové, ale celý proces porážky včetně přepravy). Řezník (to je naše parketa – víme, jak s masem správně zacházet, jak ho očistit, naporcovat, vyzrát). Kuchař (se spoustou z nich máme blízké vztahy a dokážeme ovlivnit i jejich přístup). Maso si tu pak sami bouráme, připravíme na zrání a na výrobu. Necháváme ho dozrát nebo ho staříme. Masa u nás zrají dvěma způsoby – mokrou formou (ve vakuu) a suchou formou (volně na proudícím vzduchu). Připravujeme taky porce masa pro restaurace i e-shopy, vyrábíme uzeniny nebo šunky. 

Řeznictví podle kuchařů

Amaso založili dva kuchaři Vlasta Lacina Jiroš a Radek Chaloupka. Nabídka masa nebyla na našem trhu taková, jakou by si přáli, a tak se v roce 2011 rozhodli dělat to po svém. Zaměřovali se hlavně na vyzrálé české hovězí (plemena čestr), a když se potkali s řezníkem Františkem Kšánou, začali zpracovávat i přeštíky a později vyrábět uzeniny.   

TOP 10 věcí, které musíš vědět

Kde nás najdeš?

Na adrese Zahradní 360 ve vesnici Jeneč u Prahy, areál Brafil.

Jak dlouho fungujeme?

Od roku 2011.

Kolik lidí u nás pracuje?

Asi 30 plus brigádníci.

Jaká je pracovní doba?

Od pondělí do pátku 8 hodin denně. Většinou začínáme brzy ráno a končíme kolem 15. hodiny. Liší se jen oddělení baličky, která chodí jednou za čas v neděli.

Náš největší úspěch?

Dva kuchaři vybudovali úspěšnou řeznickou firmu.

Průměrný věk našich zaměstnanců?

Máme tu různé skupinky. Šedesátníci, čtyřicátníci, ale i lidi, kterým je kolem 25.

Kdy je u nás největší fofr?

Určitě v prosinci.

Kdo je náš hlavní člověk?

Šéf provozu Roman Frencl a řezník František Kšána, který je tváří firmy, věnuje se vzdělávání a je garantem kvality.

Slovo, které nás charakterizuje?

Úcta.

Jaká je u nás atmosféra?

Pohodová.

Mohlo by tě zajímat:

Koho zrovna hledáme?