U Kalendů

„Hospodská atmosféra, ale jídlo hodné michelinské restaurace. A skvělé pivo a pečivo.”

Restaurace s pekárnou nebo pekárna s restaurací? Jsme prostě pohodové místo s perfektním jídlem. Hosté k nám klidně přijdou v teplácích, ale vědí, že náš servis bude dokonalý, stejně jako to, co jim připraví v kuchyni a upečou v pekárně. Sídlíme jen pár kroků od pražské Náplavky, a tak k nám často míří lidé z procházky nebo pro něco sladkého s sebou. 

Vítej u Kalendů!

Vaříme poctivá jídla, pečeme řemeslný chleba z kvasu a čepujeme pečlivě ošetřené plzeňské pivo. Většinu věcí si vyrábíme sami. Zvířata zpracováváme celá, metodou takzvaně „od čumáčku po ocásek”. Máme i vlastního řezníka, který si sám bourá maso a připravuje z něj třeba klobásy nebo šunky. Zavařujeme, pečeme, nakládáme, udíme... A na pekárně si děláme vlastní kvásek i marmelády. Jídlo tu je prostě špičkové. 

Restaurace s pekárnou na pravém břehu Vltavy

Hospoda U Kalendů v pražském Podskalí vznikla už na začátku minulého století a pojmenována byla na památku starého podskalského rodu vorařů Kalendových. Později se tu scházeli trampové a hospodě přezdívali Ministerstvo trampingu. Za socialismu restaurace otevírala už v šest hodin ráno a nabízela teplá jídla, což vítali hlavně popeláři a uhlíři, oblíbená však byla i mezi disidenty. 

TOP 10 věcí, které musíš vědět

Kde nás najdeš?

Na Rašínově nábřeží v domě číslo 58.

Jak dlouho fungujeme?

Od prosince 2021.

Kolik lidí u nás pracuje?

I s brigádníky nás je 26.

Jaká je pracovní doba?

Pekárna má otevřeno pondělí - neděle 8.00-18.00 a restaurace pondělí - neděle 11.30-23.30.

Plac si střídá směny v době od 10-24, kuchyň mezi 8-23, baristé od 7-19, pekaři se střídají mezi 4-16 a cukráři od 6-16. 

Náš největší úspěch?

I když to vypadalo, že budeme muset, nakonec jsme z konceptu neuhnuli a vydrželi jsme.

Průměrný věk našich zaměstnanců?

Kolem 25.

Kdy je u nás největší fofr?

Od středy do pátku večer a v sobotu celý den. Na pekárně je šrumec každé ráno, ale o víkendech se tam tvoří dlouhé fronty.

Kdo je náš hlavní člověk?

My máme rovnou tři: šéfkuchař Honza Všetečka, generální manažer Adam Novák a šéfpekař Sláva Grigorik.

Slovo, které nás charakterizuje?

Preciznost.

Jaká je u nás atmosféra?

Uvolněná.

Mohlo by tě zajímat:

Koho zrovna hledáme?