Eska

„Zaprášení od mouky a pořád na očích, ale jsme skvělá parta, která kmitá v krásném prostředí.”

Informace o Esce už se k tobě možná donesly. Patříme mezi populární místa, máme pořád plno a pyšníme se oceněním Bib Gourmand od Michelinu. V létě 2023 jsme pozměnili koncept, zmenšili prostor a zrychlili servis – a stále se celý den nezastavíme.

Vítej v Esce!

Už od otevření patříme mezi nejoblíbenější místa v Karlíně. Náš chleba je vyhlášený široko daleko a o víkendech se tu na něj i na naše snídaně stojí fronty. My to samozřejmě musíme ukočírovat, rychle obsloužit všechny hosty, vyznat se v nabídce – a to jak z menu, tak z doplňkového prodeje, který u nás patří mezi stejně oblíbené položky jako brunche.

Pekárna s kuchyní

Pekárna s kuchyní Populární karlínský spot se v létě 2023 rozdělil na dva samostatné provozy. Esku – pekárnu s bistrem a Štangl – zážitkovou restauraci. Zatímco Eska teď obývá přízemí, Štangl si ponechal horní patro. Novinkou je, že neobsluhujeme a nebereme rezervace. Hosté si na to ale rychle zvykli. Na menu zůstaly oblíbené brunche, sladké pečivo a naše vyhlášené chleby a nechybí ani jedno denní jídlo a doplňkový prodej. Měsíčně nás navštíví asi 16 tisíc lidí.

TOP 10 věcí, které musíš vědět

Kde nás najdeš?

Na adrese Pernerova 49 v Karlíně na Praze 8.

Jak dlouho fungujeme?

Od listopadu 2015, v roce 2023 proběhla rekonstrukce a menší změna konceptu.

Kolik lidí u nás pracuje?

Zhruba 38 i s brigádníky.

Jaká je pracovní doba?

Chodíme na celý den – většinou dva dny práce, dva dny volno. 

Náš největší úspěch?

Obhajoba ocenění Bib Gourmand od Michelinu. 

Průměrný věk našich zaměstnanců?

Až na šéfy nám je kolem 25-30.

Kdy je u nás největší fofr?

Určitě o víkendech. Začátek týdne je slabší a pak to houstne.

Kdo je náš hlavní člověk?

Manažer David Marek.

Slovo, které nás charakterizuje?

Chleba.

Jaká je u nás atmosféra?

Pulzující, funky a živá.

Mohlo by tě zajímat:

Koho zrovna hledáme?