Brasileiro U Zelené žáby

„Hostům tu kromě spousty masa servírujeme i nevšední zážitek.”

Jedna z nejstarších restaurací Ambiente vznikla už koncem roku 2002. Zážitek se u nás zakládá nejen na skvělém jídle, ale především na servisu. Chceme, aby si od nás hosté odnesli nevšední vzpomínky. Panuje tady uvolněná a slavnostní atmosféra. Jsme synonymem neformální zábavy a nadstandardního přístupu k hostovi. 

Vítej v Brasileiru U Zelené žáby!

Všichni jsme tu hrdí na to, kde pracujeme. Na 100 % ctíme hodnoty Ambiente a zakládáme si na špičkovém přístupu k hostovi. Chceme, aby se u nás cítil maximálně příjemně a samozřejmě, aby si i dobře pochutnal. Řadu ingrediencí odebíráme od českých farmářů, některé však zásadně objednáváme v Brazílii, třeba maniokovou mouku, vybrané hovězí maso nebo bílé rumy a guaranovou limonádu.

Brazilská restaurace s chutí ohně

Dům, kde sídlíme, stojí v ulici U Radnice od 15. století. Podle legend sem tajně chodil král Václav IV. a později mistr popravčí Jan Mydlář. V roce 2019 prošel proměnou nejen název, ale i interiér – retro prvky, inspirace amazonským pralesem a životem v Riu zmizely a nahradil je trochu minimalističtější, přesto pořád exotický interiér. Tečkou za návratem k historii pak byla změna názvu na Brasileiro U Zelené žáby.

TOP 10 věcí, které musíš vědět

Kde nás najdeš?

Za rohem od Staroměstského náměstí na adrese U Radnice 13/8.

Jak dlouho fungujeme?

Od roku 2002.

Kolik lidí u nás pracuje?

Asi 50 plus zhruba 10 brigádníků.

Jaká je pracovní doba?

V kuchyni začínáme v 9 a končíme ve 23, na place začínáme v 10 a končíme většinou ve 23:30. Hosty ale nevyhazujeme.

Otevřeno máme každý den 11.30–23.00.

Náš největší úspěch?

Že jsme vydrželi 20 let a nezměnili koncept. Lidé nás často vnímají jako synonymum Ambiente.

Průměrný věk našich zaměstnanců?

V kuchyni asi 28 let, na place 24. Ale některým je kolem 40. 

Kdy je u nás největší fofr?

Každý všední den večer, v sobotu celý den. A také stabilně od října do prosince. 

Kdo je náš hlavní člověk?

Šéfkuchař Martin Matys alias Mário a generální manažer Radek Macura.

Slovo, které nás charakterizuje?

Festa (mejdan, oslava, slavnost, party, večírek).

Jaká je u nás atmosféra?

Veselá a živá. Jsme holt brazilská restaurace. 

Mohlo by tě zajímat:

Koho právě hledáme?